Skip to main content

Algemeen

Wat kan ik voor je doen?
Ik werk met verschillende balansmethoden, deze worden allemaal uitgelegd. In mijn praktijk gebruik ik, afhankelijk van de cliënt, die methoden die het best bij hem/haar passen.
De balansen die ik geef in mijn praktijk vervangen NOOIT een arts. Daarom zal ik je altijd vragen of je een arts bezocht hebt ten aanzien van je klacht(en).
Een algemene uitleg over kinesiologie vind je hieronder. Kinesiologie valt onder de alternatieve geneeswijzen.

Wat is kinesiologie?
Kinesiologie betekent “leer van de bewegingen” en oorspronkelijk had dit betrekking op de studie van spieren en bewegingen van het lichaam. Na meer dan dertig jaar onderzoek en toepassing is kinesiologie uitgegroeid tot een natuurlijk, werkbaar gezondheidssysteem gebaseerd op manuele spiertesten, waarbij de oorspronkelijke “leer der beweging” nog steeds de basis vormt.

Rond 1965 bracht George Goodheart DC John F. Thie in aanraking met de principes van de toegepaste kinesiologie, waarin het spiertesten, het geven van een spierenbalans en de integratie van het meridiaansysteem centraal staan. John F. Thie zag dat de filosofie en veel van de simpele technieken uit de toegepaste kinesiologie gemakkelijk door leken geleerd zouden kunnen worden, om zo bij te dragen aan hun eigen gezondheid. Sinds die tijd is zijn systeem, Touch for Health, vertaald in drieëntwintig talen en wordt er les gegeven in tenminste honderd landen.

Touch for Health stoelt op het inzicht dat mensen het vermogen hebben om via aanraking het zelfherstellend vermogen te activeren. De natuurlijke kracht om te herstellen wordt bevorderd of beperkt door onze dagelijkse activiteiten. In reactie op deze activiteiten treden er veranderingen op in spieren, gewrichten, huid en organen. Hoe men zich voelt en hoe men functioneert, hangt samen met onze gevoeligheid voor blessures en ziektes, en met onze energiebalans. Het uitgangspunt van Touch for Health is dat elk mens een compleet en onlosmakelijk geheel vormt. Een verandering op het mentale, emotionele, chemische, energetische of fysieke vlak heeft een effect op de persoon in zijn totaliteit.