Zorgverzekering

Logo LVNT-definitief.jpgIk ben aangesloten bij de anderlijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT), een van de grootste beroepsverenigingen voor natuurgeneeskundigen in Nederland. De LVNT controleert de kwaliteit van de leden en heeft contacten met een groot aantal zorgverzekeraars. Veel verzekeraars vergoeden behandelingen van LVNT-leden geheel of gedeeltelijk. Dorn en Breuss en massages worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

De LVNT is, samen met diverse beroepsverenigingen (NVA, NVKH, NWP, MBOG, Register IFU en ZHONG), aangesloten bij een onafhankelijke klachtencommissie alternatieve behandelwijzen (KAB). Hier kunnen patiënten terecht met een klacht over een therapeut van een aangesloten beroepsorganisatie. De KAB kent een gezamenlijke klachtenprocedure.
Tevens heeft de LVNT tuchtrecht. Alle leden van de LVNT zijn onderworpen aan het Tuchtreglement van de LVNT.
Zo ben je verzekerd van een onafhankelijke afhandeling van een eventuele klacht.

Algemene informatie en zorgverzekeraars vind je op de site van de LVNT. Op de homepage van de site zie je rechtsboven "clienten" en daaronder "vergoeding consulten" Op deze pagina zie je het overzicht LVNT vergoedingenlijst therapeuten. Je krijgt dan een overzicht van de zorgverzekeraars.

Registratienummer LVNT: 06.057.
AGB-code: 90(0)12379 / 90033411.


Medische Basis Kennis
De zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt dat alle therapeuten, ondanks de bijscholingen die al verplicht waren, de Medische Basis Kennis, (voor 1-1-2017), opnieuw moesten doen. Omdat ik graag wil dat mijn cliënten de consulten vergoed blijven krijgen heb ik de opleiding gedaan bij de School voor de Homeopathie. Deze opleiding heb ik met goed gevolg afgerond!!!