Dorn en Breuss

Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rugpijn-, nek-, en hoofdpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn, opgelost worden. De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.

Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. De Dorn methode is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. De Dorn methode is in Duitsland reeds een wijdverbreide erkende heilpraktiker methode en begint in Nederland ook zijn plaats te veroveren.Dorn.jpg

In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn methode een milde therapie.
Tijdens de behandeling wordt altijd begonnen met de correctie van het beenlengteverschil. Daarna zet de Dorn-therapeut met de duimen op een voorzichtige manier de wervels op hun plek terug. Tegelijk maakt dit het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt.

De Breuss massage is een zachte tussenwervelschijfmassage, die zich uitstekend met de Dorn methode laat combineren. De Breuss massage kan worden toegepast bij wervelkolomproblemen, tussenwervelschijfklachten, spit, e.d. Omdat de massage heel erg mild is, is deze massage bij (zeer) pijnlijke aandoeningen zeer geschikt en soms zelfs de enige manier om op dat moment mee te werken.

De Breuss massage kan ook toegepast worden bij verkrampingen, slaapstoornissen, depressie, stress, angsten, hyperactiviteit enz..

De Dorn methode wordt meestal samen met de Breuss massage toegepast, maar de beide behandelmethoden kunnen ook afzonderlijk toegepast worden.

Meer informatie over de Dorn en Breuss vindt u op de volgende site: Idelette Eijgelaar.

Wanneer een consult alleen uit de Dorn en Breuss methode bestaat wordt deze niet door de zorgverzekeraar vergoed.